x
sadsad x
asdasd

Hamster Beslemeyi Düşünüyorsanız Sahip Olmanız Gereken 5 Ürün

09 Mayıs 2020
Hamster Beslemeyi Düşünüyorsanız Sahip Olmanız Gereken 5 Ürün

Hamster, cricetidae familyasına dahil kemirgen bir hayvandır.  Hamsterin hikâyesi, 1930 yılında Suriye Yahudi Üniversitesi zooloji dalı öğretim üyelerinden Prof. İsrâ'el Aharûnî'nin bir dişi hamsterle 12 yavrusunu Suriye yakınlarında bir kasabada bulup almasıyla başlamıştır. Hamsterların normal ömrü 24-30 ay civarındadır ama iyi bakıldığı taktirde 40 aya kadar yaşayabilmektedirler. 1940'lı yıllarda Avrupa ülkelerinde evcil hayvan ve laboratuar hayvanı olarak yayılmışlardır. Hamsterlar için küçük çöl canlıları da denir.

Hamsterlar, kısa tüylü, geniş derili, kemirgen hayvanlardır. Ön ayakları 4 parmaklı, arka ayakları 5 parmaklıdır. Yanaklarını yemek deposu olarak kullanırlar. Tok olsalar bile yanaklarını yemek ile doldurup yavaş yavaş yemeyi severler. Metabolizmaları çok hızlı çalışır. Gözleri pek iyi görmez ama koku alma duyuları çok gelişmiştir. Yapılan son araştırmalar bıyıklarını da titreşimleri algılayarak hareket etmek için kullandıklarını göstermiştir.

Dişi Hamster mı? Erkek Hamster mı? 

Dişi hamsterlar, erkek hamsterlara göre daha huysuz ve hırçındırlar. Gebelik süreleri 20 gün civarında sürer. Bir doğumda 4-9 arasında yavru doğar. Yavru hamsterlar doğumdan 4-5 hafta sonra anneden uzaklaşmak ister.

Hamster Bakımı Kolay mı?

Hamsterların bakımı diğer evcil hayvanlara göre nispeten kolaydır. Sessiz kendi halinde sevimli varlıklardır. Kolay kolay hasta olmazlar. Bu sevimli dostların sevdikleri yiyecekler buğday, mısır, arpa, yulaf, muz, elma, havuç, brokolidir. Diğer sebze ve meyveleri de severek tüketirler.

Hamster Bakarken Sahip Olmanız Gereken Ürünler

1-Hamster Kafesi

EuroGold Hamster Kafesi Karışık Renkli

Yumuşak dostunuzun konforlu yaşaması ve rahat hareket edebilmesi için kafesinin minimum 0,125m2 olması gerekiyor. Yani 25cmx25cm taban alanının olması gerekli. Daha küçük kafeste asla rahat edemeyecektir. Ayrıca hamster kafesi standartları Avrupa Birliği yasaları ile de 0.125 m2 olarak belirlenmiştir. 

2-Hamster Koşu Çarkı

hamster çarkı

Koşmak ve tırmanmak için tasarlanmış vücudu ile kafesinde en çok ihtiyaç duyacağı ürünlerden biri hamster koşu çarkıdır.

3-Hamster Yemi

hamster yemi

Piyasada satılan kaliteli hamster yemi çeşitlerini minik dostunuzun beslenmesi için tercih edebilirsiniz. Bu yemlerin yanına ek olarak kavrulmamış, tuzsuz kuruyemişler, taze sebze meyveler verilebilir. Vereceğiniz sebze ve meyvelerin iyi yıkanmış ve oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Buzdolabından çıkardığınız bir sebzeyi doğrudan vermeyin. Genelde havuç, brokoli, marul, salatalık sıkça verilen sebzelerdir. Bu tüylü dostlar genelde şeker hastasıdır. Çok şekerli meyveleri çok sık vermemenizi öneririz. Hamster, beslenmesi kolay evcil hayvanlardır. Doğal, işlenmemiş bir çok gıdayı verebilirsiniz. 

4-Hamster Suluğu

hamster suluğu

İhtiyaçları olan suyun büyük kısmını yedikleri sebze ve meyveden alsalar da, hamsterlar su içerler ve kendilerine uygun bir hamster suluğuna ihtiyaç duyarlar.

5- EuroGold Wild Kemirgen İçin Emici Çam Peletleri

çam peleti

Kemirgen dostunuzun ekstra rahat ve kuru bir ortamda yaşaması için tabana yayılacak pelet şarttır. İdrarını yaptıktan sonra ortaya çıkan sıvının tüylerine bulaşmaması için çam peletleri emici olarak görev yaparlar.

Hamster bakımını kolaylaştıracak birçok ürünü petihtiyac.com/hamster sayfamızdan inceleyebilir ve satın alabilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.